Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12973
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Ηθική και Δεοντολογία στην Επιστημονική Έρευνα
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2010-12
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Στο κύριο θέμα του τεύχους παρουσιάζονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των δεοντολογικών και ηθικών ζητημάτων που σχετίζονται με την έρευνα, και ιδιαίτερα με τα ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα. Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας διαθέτει πλέον εξειδικευμένο Τμήμα για την αξιολόγηση της ερευνητικής δεοντολογίας και ηθικής, ενώ παράλληλα εκδίδει σχετικούς οδηγούς, διοργανώνει online διαβουλεύσεις και συναντήσεις εργασίας για ερευνητές και αξιολογητές, κ.ά. Σε συνέντευξή τους, οι Ισίδωρος Καρατζάς και Μιχάλης Κρητικός, στελέχη του Τομέα Αξιολόγησης Ερευνητικής Δεοντολογίας και Ηθικής της ΕΕ, εξηγούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, τις διαφοροποιήσεις ανά επιστημονικό κλάδο και την ανταπόκριση των Ευρωπαίων ερευνητών. Στο περιοδικό παρουσιάζεται επίσης ο απολογισμός του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε το ΕΚΤ με θέμα "Ανοικτή Πρόσβαση: Έρευνα - Εκπαίδευση - Δημόσια Δεδομένα". Ο John Willinsky, Καθηγητής στο Stanford University & Διευθυντής του Public Knowledge Project, μίλησε στο περιοδικό μας για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, το Public Knowledge Project, τo Google Scholar και, γενικότερα, για το παρόν και το μέλλον της Ανοικτής Πρόσβασης στην επιστημονική γνώση. Διαβάστε επίσης για τις επιτυχημένες συνεργασίες ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που προέκυψαν με τη βοήθεια του δικτύου Enterprise Europe Network-Ηellas, στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού, οι οποίες έφτασαν στον τελικό του διαγωνισμού Network Stars Αwards 2010 της ΕΕ. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 81
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=82586
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_81.pdfΠεριεχόμενα461.82 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_81.pdfΠλήρες Τεύχος2.39 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε