Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12978
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Όταν οι νέοι καινοτομούν!
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2010-04
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Το κύριο θέμα του τεύχους είναι αφιερωμένο σε ομάδες φοιτητών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κρήτη και τη Λαμία, που είτε διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας, είτε ανέπτυξαν καινοτόμες εφαρμογές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Πρόκειται για νέους ερευνητές με δημιουργικό ταλέντο και φαντασία που, παρά τις όποιες αντιξοότητες τις σημερινής συγκυρίας, μετατρέπουν τις ιδέες σε πρωτοποριακές τεχνολογίες. Στο τεύχος παρουσιάζεται επίσης σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στις οποίες διακρίθηκαν ελληνικές συμμετοχές. Καταρχάς, το έργο "Αναβίωση παραδοσιακών τύπων τυριού στη νήσο Ίο με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας" του Δήμου Ιητών βρέθηκε ανάμεσα στους 12 φιναλίστ για τα "Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία 2010" που προωθούν την περιφερειακή επιχειρηματικότητα. Στην πρώτη θέση των "Ευρωπαϊκών Βραβείων Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα 2010" βρέθηκε το βίντεο "Επιχειρηματικότητα - Μια διαφορετική γεύση ζωής" της Μάρας Καποτά. Το τεύχος φιλοξενεί δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση: πρώτον, το έργο OpenAIRE που αναπτύσσει πληροφοριακές υποδομές και υπηρεσίες για ανοικτή πρόσβαση στα αποτελέσματα ερευνητικών έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεύτερον, τη Διακήρυξη της Αλάμπρα για την Ανοικτή Πρόσβαση στις χώρες της Ν. Ευρώπης που υπογράφτηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ισπανικής προεδρίας της ΕΕ. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 77
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=81202
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Απρίλιος - Μάϊος 2010 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_77.pdfΠεριεχόμενα420.68 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_77.pdfΠλήρες Τεύχος2.28 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε