Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12979
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Eυρεσιτεχνίες: πηγή καινοτομίας και ανάπτυξης
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2010-02
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Στο αφιέρωμα αυτού του τεύχους παρουσιάζεται το τοπίο των ευρεσιτεχνιών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οι σχετικοί μηχανισμοί προστασίας και οι προβληματισμοί που προκύπτουν σε νευραλγικούς τομείς της τεχνολογίας. Μπορείτε ακόμη να διαβάσετε έναν συνοπτικό οδηγό για νέους εφευρέτες, καθώς και συνέντευξη του Δρ. Σ. Στασινού, Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), του μόνου αρμόδιου φορέα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών στην Ελλάδα. Ενημερωθείτε επίσης για τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης και πληροφόρησης, για ερευνητικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και προώθηση ελληνικών τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη. Στο τεύχος παρουσιάζεται το νέο blog για την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση (www.openaccess.gr/blog), το οποίο αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων για την Ανοικτή Πρόσβαση. Ενημερωθείτε ακόμα για την εθνική υποδομή GR-IX, που εγκαινιάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το τεύχος φιλοξενεί δύο νέους διαγωνισμούς για την ανάδειξη και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας "Η Ελλάδα Καινοτομεί" του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και της Eurobank EFG, και τον Διαγωνισμό "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία" που διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με έξι ΑΕΙ της χώρας. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 76
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
© Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=80741
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Φεβρουάριος - Μάρτιος 2010 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_76.pdfΠεριεχόμενα417.03 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_76.pdfΠλήρες Τεύχος3.09 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε