Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12980
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: H πρόκληση του φύλου στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2009-11
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Το κύριο θέμα του τεύχους είναι οι γυναίκες επιστήμονες και οι πολιτικές ισότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας. Παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία για τις ερευνήτριες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ευρωπαϊκές μελέτες και πολιτικές πρωτοβουλίες, ερευνητικά έργα, τα βραβεία L'OREAL-UNESCO, καθώς και οι δράσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τη Χαρτογράφηση των Ελληνίδων ερευνητριών και τις καλές πρακτικές ισότητας στο πλαίσιο του έργου GENDERA. Ενημερωθείτε επίσης για δύο πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας: τη Δοκιμαστική Ομάδα Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (European Business Test Panel - EBTP), για τη διαβούλευση μεταξύ επιχειρήσεων και ΕΕ, και την πρωτοβουλία για την ενίσχυση των clusters μέσω του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τους Συνεργατικούς Σχηματισμούς και της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Αριστεία των Συνεργατικών Σχηματισμών. Στο τεύχος παρουσιάζονται σημαντικές δράσεις για το Ανοικτό Λογισμικό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Διαβάστε επίσης για τη διάκριση της Ελληνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης "Ermis" στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 2009, αλλά και για τις διαδικτυακές εφαρμογές που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού "xirafia.gr". Στην ενότητα για την Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική γνώση διαβάστε, μεταξύ άλλων, μελέτη για τα προβλήματα των ερευνητών όσον αφορά την πρόσβασή τους σε επιστημονικό περιεχόμενο. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 75
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
© Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=80239
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Νοέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_75.pdfΠεριεχόμενα456.59 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_text_75.pdfΠλήρες Τεύχος3.24 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε