Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12200
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Eπιστημονική αριστεία στις Περιφέρειες της Ευρώπης
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2011-02
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Το αφιέρωμα του τεύχους αναφέρεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Regional” για την περιφερειακή ανάπτυξη με βάση την έρευνα. Η συμμετοχή της Ελλάδας στα δύο υποπρογράμματα του “Regional” είναι ιδιαίτερα υψηλή. Παρουσιάζονται οι ερευνητικές ομάδες που επιβραβεύθηκαν για την αριστεία τους στις περιφέρειες σύγκλισης, τα περιφερειακά ερευνητικά clusters, στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή, αλλά και οι τάσεις για την εξέλιξη των προγραμμάτων μετά το 2013. Στο τεύχος παρουσιάζεται επίσης η έκθεση “European Innovation Scoreboard 2010” της ΕΕ , που αποτυπώνει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των κρατών μελών στον τομέα της καινοτομίας. Το τεύχος φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Charles Crook, Reader στο Πανεπιστήμιο Nottingham, ο οποίος μιλά για την Ανοικτή Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο και την ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών. Παρουσιάζονται επίσης οι τέσσερις πρωτότυπες ιδέες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” της Εθνικής Τράπεζας για τις λύσεις που προσφέρουν σε καθημερινά θέματα, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 82
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=83488
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Φεβρουάριος - Μάρτιος 2011 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_82.pdfΠεριεχόμενα513.09 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_82.pdfΠλήρες Τεύχος3.08 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε