Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12192
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Καινοτόμες λύσεις από νέους ερευνητές
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Τζένου, Γεωργία
Τσουκαλά, Βικτωρία
Δούτσου, Ιωάννα
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2012-03
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Το κύριο θέμα του τεύχους είναι αφιερωμένο σε νέους ερευνητές από όλη την Ελλάδα που ανέδειξαν τη δημιουργική πλευρά της χώρας, παρουσιάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες και δυναμικές επιχειρηματικές προτάσεις στους διαγωνισμούς Microsoft Imagine Cup, i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία, e-nnovation και Οδύσσειες Καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Παρουσιάζονται σύγχρονες τεχνολογίες που καλύπτουν από τη νόσο Alzheimer και τον υποσιτισμό, έως τη μηχανοργάνωση των περιπτέρων και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Στο τεύχος παρουσιάζεται επίσης ο κατάλογος Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης (DOAB), ο οποίος παρέχει ένα ευρετήριο για μονογραφίες και επιστημονικά περιοδικά με επιστημονική αξιολόγηση, που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με το μοντέλο της ανοικτής πρόσβασης. Όπως σε κάθε τεύχος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, αλλά και οι εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα. Διαβάστε επίσης για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης με θέμα τους δείκτες Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) ως βασικό εργαλείο για τον σχεδιασμό εθνικών πολιτικών που συμβάλλουν στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Τέλος, διαβάστε για τις υπερυπολογιστικές υποδομές και τις καινοτόμες υπηρεσίες στη ΝA Ευρώπη που αναπτύσσονται με συντονιστή το ΕΔΕΤ , το Γνωσιακό Διαδικτύο του Μέλλοντος που αναπτύσσεται στο έργο iCore με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Έξυπνων Πόλεων στην οποία συμμετέχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Τεύχος: 87
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
© Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=85589
Σημειώσεις: Τριμηνιαία έκδοση: Μάρτιος - Μάϊος 2012 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_87.pdfΠεριεχόμενα255.74 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_87.pdfΠλήρες Τεύχος3.69 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε