Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12199
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Eco-innovation: Xρηματοδοτώντας την οικολογική καινοτομία
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συνεργάτης: [EL] Γραμματικοπούλου, Ελένη[EN] Grammatikopoulou, Elenisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2011-04
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Στο αφιέρωμα αυτού του τεύχους παρουσιάζεται η πρωτοβουλία Eco-innovation, με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τη νέα τάση για «οικολογική καινοτομία» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η "οικολογική καινοτομία" αφορά καινοτόμα προϊόντα, υλικά, υπηρεσίες (πράσινες επιχειρήσεις) και διεργασίες (καθαρή παραγωγή) που προστατεύουν το περιβάλλον και αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους. Παρουσιάζονται το πρόγραμμα, η τρέχουσα προκήρυξη, οι ελληνικές επιτυχίες, αλλά και οι υπηρεσίες του Εθνικoύ Κέντρου Τεκμηρίωσης που, ως μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas, είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ελλάδα. Διαβάστε για τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία Startup Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που αριθμεί ήδη περισσότερα από 2.200 μέλη, και παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση και συνεργασίες για όσους επιχειρούν ή ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν στην Ελλάδα. Στο τεύχος παρουσιάζονται επίσης οι Ψηφιακές Βιβλιοθήκες των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Σερρών (http://ebooks.serrelib.gr) και Λιβαδειάς (http://ebooks.liblivadia.gr) που παρέχουν πλέον ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία, συλλογές και εφημερίδες, με σημαντική εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία. Το υλικό αυτό διατίθεται στο Διαδίκτυο σε φιλικό περιβάλλον πλοήγησης και ανάγνωσης, όχι μόνο στους χρήστες της βιβλιοθήκης, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές και το ευρύ κοινό. Το τεύχος φιλοξενεί συνέντευξη του Peter Wothers, Διευθυντή Σπουδών στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Cambridge και μέλους της Επιτροπής για την Ολυμπιάδα Χημείας για τη Royal Society of Chemistry, ο οποίος συμμετείχε στα "Κυριακάτικα Πρωινά" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 83
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=83922
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Απρίλιος - Μάιος 2011 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_83.pdfΠεριεχόμενα764.84 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_83.pdfΠλήρες Τεύχος5.86 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε