Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12216
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό
Τίτλος: Anticarcinogenic compounds of olive oil and related biomarkers
Δημιουργός/Συγγραφέας: [EL] Σωτηρούδης, Θεόδωρος Γ.[EN] Sotiroudis, Theodore G.semantics logo
[EL] Κυρτόπουλος, Σωτήριος Α.[EN] Kyrtopoulos, Soterios A.semantics logo
Εκδότης: Drive Dietrich Steinkopff Verlag
Τόπος έκδοσης: Darmstadt
Ημερομηνία: 2008-05
Γλώσσα: Αγγλικά
ISSN: 1436-6207
DOI: 10.1007/s00394-008-2008-9
Περίληψη: Olive oil, one of the oldest vegetable oils consumed without any refining, is associated with a reduced risk of a number of common cancers. Minor constituents of virgin olive oil have been suggested to be among the major chemopreventive components. A brief overview is presented of recent findings concerning the bioavailability of certain important olive oil minor components including efficient antioxidant polyphenols, the triterpene hydrocarbon squalene and beta-sitosterol, considered as putative nutritional biomarkers, in relation to the incidence of cancer.
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: European Journal of Nutrition
Τόμος/Κεφάλαιο: 47
Σελίδες: 69-72
Λέξεις-Κλειδιά: olive oil
anticarcinogenic compounds
biomarkers
Nutrition & Dietetics
Αξιολόγηση από ομότιμους (peer reviewed): Ναι
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © DR DIETRICH STEINKOPFF VERLAG
Ηλεκτρονική διεύθυνση περιοδικού (link) : http://www.springerlink.com/openurl.asp?genre=journal&issn=1436-6207
Σημειώσεις: Supplement 2
ΙΒΦΧΒ: αρχειακή συλλογή: Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών και Βιοτεχνολογίας (ΙΒΕΒ) (έως 2012)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας - Επιστημονικό έργο

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
12216.pdf
  Restricted Access
131.85 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηincThumbnail
Δείτε/ανοίξτε