Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/10442/12473
Εξειδίκευση τύπου : | Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό |
Τίτλος: | Synthesis and characterization of new aromatic aldehyde/ketone 4-(beta-D-glucopyranosyl)thiosemicarbazones |
Δημιουργός/Συγγραφέας: | Tenchiu (Deleanu), Alia-Cristina [EL] Κώστας, Ιωάννης Δ.[EN] Kostas, Ioannis D. Kovala-Demertzi, Dimitra Terzis, Aris |
Εκδότης: | Pergamon |
Τόπος έκδοσης: | OXFORD |
Ημερομηνία: | 2009-07-27 |
Γλώσσα: | Αγγλικά |
ISSN: | 0008-6215 |
DOI: | 10.1016/j.carres.2009.05.010 |
Περίληψη: | A series of 22 aromatic aldehyde/ketone 4-(beta-D-glucopyranosyl)thiosemicarbazones have been synthesized by condensation of 4-(per-O-acetylated-beta-D-glucopyranosyl)thiosemicarbazide with an aldehyde or a ketone, and then, deacetylation of the resulting product. The compounds were fully characterized by spectroscopic techniques, elemental analysis, and for two derivatives by X-ray analysis. The data indicate the beta configuration, and the E configuration pertaining to the stereochemistry of the C=N bond. However, a partial conversion of the E-form into the Z-form is possible in solution after several hours. |
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: | Carbohydrate Research |
Τόμος/Κεφάλαιο: | 344 |
Τεύχος: | 11 |
Σελίδες: | 1352-1364 |
Θεματική Κατηγορία: | [EL] Βιολογία (Γενικά)[EN] Biology (General) [EL] Χημεία (Γενικά)[EN] Chemistry (General) [EL] Οργανική χημεία[EN] Organic chemistry |
Λέξεις-Κλειδιά: | Carbohydrates Thiosemicarbazones Glucopyranosyl-thiosemicarbazones Configuration Crystal structure Chemistry, Applied |
Αξιολόγηση από ομότιμους (peer reviewed): | Ναι |
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: | © 2009 Elsevier Ltd. All rights reserved. |
Ηλεκτρονική διεύθυνση περιοδικού (link) : | http://www.elsevier.com/locate/carres |
ΙΒΦΧΒ: αρχειακή συλλογή: | Ινστιτούτο Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας (ΙΟΦΧ) (έως 2012) |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας - Επιστημονικό έργο
|