Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12849
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό
Τίτλος: Updating a Synchronous Fluorescence Spectroscopic Virgin Olive Oil Adulteration Calibration to a New Geographical Region
Δημιουργός/Συγγραφέας: Kunz, Matthew Ross
Ottaway, Joshua
Kalivas, John H.
Georgiou, Constantinos A.
[EL] Μούσδης, Γεώργιος Α.[EN] Mousdis, George A.semantics logo
Εκδότης: American Chemical Society
Τόπος έκδοσης: WASHINGTON
Ημερομηνία: 2011-02-23
Γλώσσα: Αγγλικά
ISSN: 0021-8561
DOI: 10.1021/jf1038053
Περίληψη: Detecting and quantifying extra virgin, olive adulteration is of great importance to the olive oil industry. Many spectroscopic methods in conjunction with multivariate analysis have been used to solve these issues. However, successes to date are limited as calibration models are built to a specific set of geographical regions, growing seasons, cultivars, and oil extraction methods (the composite primary condition). Samples from new geographical regions, growing seasons, etc. (secondary conditions) are not always correctly predicted by the primary model due to different olive oil and/or adulterant compositions stemming from secondary conditions not matching the primary conditions. Three Tikhonov regularization (TR) variants are used in this paper to allow adulterant (sunflower oil) concentration predictions in samples from geographical regions not part of the original primary calibration domain. Of the three TR variants, ridge regression with an additional 2-norm penalty provides the smallest validation sample prediction errors. Although the paper reports on using TR for model updating to predict adulterant oil concentration, the methods should also be applicable to updating models distinguishing adulterated samples from pure extra virgin olive oil. Additionally, the approaches are general and can be used with other spectroscopic methods and adulterants as well as with other agriculture products.
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Τόμος/Κεφάλαιο: 59
Τεύχος: 4
Σελίδες: 1051-1057
Θεματική Κατηγορία: [EL] Χημεία (Γενικά)[EN] Chemistry (General)semantics logo
[EL] Τεχνολογία (Γενικά)[EN] Technology (General)semantics logo
[EL] Επιστήμη (Γενικά)[EN] Science (General)semantics logo
[EL] Γεωργία[EN] Agriculturesemantics logo
Λέξεις-Κλειδιά: Virgin olive oil
adulteration
synchronous fluorescence spectroscopy
Tikhonov regularization
model updating
geographical effect
food quality control
wavelength selection
Agriculture, Multidisciplinary
Chemistry, Applied
Αξιολόγηση από ομότιμους (peer reviewed): Ναι
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © AMER CHEMICAL SOC
Ηλεκτρονική διεύθυνση περιοδικού (link) : http://pubs.acs.org/journals/jafcau/about.html
Εμφανίζεται στις συλλογές:Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας (ΙΘΦΧ) - Επιστημονικό έργο

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
12849.pdf
  Restricted Access
1.38 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηincThumbnail
Δείτε/ανοίξτε