Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12974
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: Europeana: Η ψηφιακή βιβλιοθήκη για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2010-10
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Στο κύριο θέμα του τεύχους παρουσιάζεται το Συμπόσιο "H Europeana στην Ελλάδα", που διοργάνωσε πρόσφατα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η Europeana, η ψηφιακή βιβλιοθήκη για την πολιτιστική και επιστημονική κληρονομιά της Ευρώπης, ξεκίνησε το 2008 να συγκεντρώνει ψηφιακά τεκμήρια πολιτισμού σε μια δικτυακή πύλη (www.europeana.eu) με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Διαβάστε για την ανάπτυξη της Europeana, τις ελληνικές συλλογές και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, καθώς και το άρθρο "Ποιοτικό ελληνικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο" της Δρ Εύης Σαχίνη, Προϊσταμένης του Τμήματος Στρατηγικής και Ανάπτυξης του ΕΚΤ. Για τις προκλήσεις και τους στόχους της Europeana, καθώς και για τον τρόπο που μπορεί να γίνει το περιεχόμενο πιο ελκυστικό για τον χρήστη, μιλάει στο "Καινοτομία Έρευνα και Τεχνολογία" ο Jonathan Purday, Σύμβουλος Επικοινωνίας της Europeana, ο οποίος παρευρέθηκε στο Συμπόσιο. Στο περιοδικό παρουσιάζεται η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική "Ένωση Καινοτομίας" (Innovation Union), που στοχεύει να βελτιώσει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση για έρευνα και καινοτομία στην Ευρώπη και να εξασφαλίσει τη μετατροπή των καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Διαβάστε επίσης για τη δημιουργία του νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικής Διαδικτύωσης στην Ξάνθη, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Διαδικτυωμένων Συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ. Στο τεύχος φιλοξενούνται επίσης το κάλεσμα της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia και η διαβούλευση της Ομάδας "Παιδεία, Έρευνα, Καινοτομία" του Φόρουμ "Ψηφιακή Ελλάδα 2020". Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 80
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=82356
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Οκτώβριος - Νοέμβριος 2010 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_80.pdfΠεριεχόμενα416.89 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_80.pdfΠλήρες Τεύχος2.43 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε