Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/12976
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Περιοδική έκδοση
Τίτλος: Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία – Αφιέρωμα: H Επιστήμη στην Κοινωνία
Διαχειριστής έκδοσης: Προέδρου, Μαργαρίτης
Διευθυντής έργου: [EL] Μπούμπουκας, Ευάγγελος[EN] Bouboukas, Evangelossemantics logo
Επιβλέπων/Υπεύθυνος έργου: [EL] Σαχίνη, Εύη[EN] Sachini, Evisemantics logo
Συντάκτης: Καραχάλιου, Αργυρώ
Πανοτάρα, Αγγελική
Τζένου, Γεωργία
[EL] Τσουκαλά, Βικτωρία[EN] Tsoukala, Victoriasemantics logo
Scott, Henry
Άλλος: Τριανταφυλλίδου, Δέσποινα
Εκδότης: [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης[EN] National Hellenic Research Foundation. National Documentation Centersemantics logo
Enterprise Europe Network - Hellas
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2010-06
Γλώσσα: Ελληνικά
ISSN: 1106-9066
Περίληψη: Το κύριο θέμα αυτού του τεύχους είναι αφιερωμένο στη σχέση των Ελλήνων με την επιστήμη καθώς και σε πρωτοβουλίες επιστημονικών και μορφωτικών ιδρυμάτων για την "επικοινωνία της επιστήμης" στο κοινό με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Οι εκδηλώσεις "Επιστήμης Κοινωνία" και τα "Κυριακάτικα πρωινά" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο διαγωνισμός FameLab του Βρετανικού Συμβουλίου και πολλές άλλες εκθέσεις και διαδραστικές εκδηλώσεις παρουσιάζονται στο τεύχος. Για την επιστήμη στην κοινωνία μιλάει στο περιοδικό μας ο καθηγητής Frank Burnet, ο πρώτος καθηγητής Επικοινωνίας της Επιστήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο περιοδικό παρουσιάζονται επίσης οι διαβουλεύσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας για το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας" και τις "Δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης προς τον Παραγωγικό Τομέα". Ερευνητές από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, θεσμικά όργανα έρευνας και τεχνολογίας, επιχειρήσεις, επιστημονικές οργανώσεις κ.λπ. καλούνται να συμμετάσχουν στον διάλογο για την "αρχιτεκτονική" και οργάνωση του ερευνητικού ιστού της χώρας. Διαβάστε ακόμη για το Φόρουμ "Ψηφιακή Ελλάδα 2020" (www.digitalgreece2020.gr) που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο, και τη δημόσια διαβούλευση που δρομολόγησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περαιτέρω αξιοποίηση των δεδομένων του δημοσίου τομέα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων, τις εξελίξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα, τις ανοικτές προκηρύξεις και τις εκδηλώσεις έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τεύχος: 78
Σελίδες: 36
Θεματική Κατηγορία: [EL] Επιστήμη[EN] Sciencesemantics logo
[EL] Τεχνολογία[EN] Technologysemantics logo
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) |© National Documentation Centre (EKT)
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=81675
Σημειώσεις: Διμηνιαία έκδοση: Ιούνιος - Ιούλιος 2010 Εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network – Hellas (Χρηματοδότηση: ΕΕ/ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας)
Εμφανίζεται στις συλλογές:Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) - Δράσεις έως 2019

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
contents_78.pdfΠεριεχόμενα427.66 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε
full_issue_78.pdfΠλήρες Τεύχος2.55 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του Εκδότη-Thumbnail
Δείτε/ανοίξτε