Skip navigation
Αρχική
Πλοήγηση
Συλλογές
Πλοήγηση με:
Δημιουργός/ Συντελεστής
Ημερομηνία
Τίτλος
Λέξη-κλειδί
Θεματική κατηγορία
Εξειδίκευση τύπου
Σχετικά
Συχνές ερωτήσεις
Επικοινωνία
Γλώσσα
English
Ελληνικά
Εγγραφείτε σε υπηρεσίες:
Ο Ήλιος μου
Ενημέρωση μέσω
email
Επεξεργασία προφίλ
Ήλιος - Αποθετήριο ΕΙΕ
Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας (ΙΘΦΧ)
Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας (ΙΘΦΧ) - Επιστημονικό έργο
Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/10442/18393
APA - American Psychological Association
Harvard
IEEE
Export to:
BibTeX
|
EndNote
|
RIS
Εξειδίκευση τύπου :
Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό
Τίτλος:
Xanthan-based polysaccharide/protein nanoparticles: Preparation, characterization, encapsulation and stabilization of curcumin
Δημιουργός/Συγγραφέας:
[EL]
Παπαγιαννόπουλος, Αριστείδης
[EN]
Papagiannopoulos, Aristeidis
Sklapani, Aggeliki
Εκδότης:
Elsevier Ltd
Ημερομηνία:
2021
Γλώσσα:
Αγγλικά
ISSN:
26668939
DOI:
10.1016/j.carpta.2021.100075
Περίληψη:
This work presents the use of xanthan gum (XG) to prepare protein-containing nanoparticles (NPs). A biocompatible methodology of electrostatic complexation at acidic pH and subsequent thermal treatment is applied using the protein bovine serum albumin (BSA). The NPs have well-defined size and molar mass and are stable upon increase of pH. The secondary conformation of BSA appears irreversibly changed upon thermal treatment within the complexes with XG. The NPs inherit the properties of BSA as they are found to have hydrophobic domains and pH-dependent surface charge. XG-BSA NPs are able to bind the nutraceutical substance curcumin (CUR) and protect its structure against degradation at neutral pH. This investigation introduces the employment of XG for the formulation of protein NPs as nanocarriers of bioactive compounds.
Τίτλος πηγής δημοσίευσης:
Carbohydrate Polymer Technologies and Applications
Τόμος/Κεφάλαιο:
2
Σελίδες:
100075
Θεματική Κατηγορία:
[EL]
Φυσική και θεωρητική χημεία
[EN]
Physical and theoretical chemistry
[EL]
Νανοτεχνολογία
[EN]
Nanotechnology
Λέξεις-Κλειδιά:
Curcumin
Xanthan gum
Bovine serum albumin
Electrostatic complexation
Thermal treatment
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων:
© 2021 The Author(s). Published by Elsevier Ltd.
Όροι και προϋποθέσεις δικαιωμάτων:
This is an open access article under the CC BY-NC-ND license.
Εμφανίζεται στις συλλογές:
Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας (ΙΘΦΧ) - Επιστημονικό έργο
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο
Περιγραφή
Σελίδες
Μέγεθος
Μορφότυπος
Έκδοση
Άδεια
Papagiannopoulos and Sklapani_2021_j.carpta.2021.100075_Xanthan-based polysaccharide protein nanoparticles.pdf
2 MB
Adobe PDF
Δημοσιευμένη/του Εκδότη
Δείτε/ανοίξτε