Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/18596
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό
Τίτλος: Recent progress on nano-carriers fabrication for food applications with special reference to olive oil-based systems
Δημιουργός/Συγγραφέας: Demisli, Sotiria
Chatzidaki, Maria D
[EL] Ξενάκης, Αριστοτέλης[EN] Xenakis, Aristotelissemantics logo
[EL] Παπαδημητρίου, Βασιλική[EN] Papadimitriou, Vassilikisemantics logo
Εκδότης: Elsevier
Ημερομηνία: 2022
Γλώσσα: Αγγλικά
ISSN: 22147993
DOI: 10.1016/j.cofs.2021.11.012
Περίληψη: Nano-carriers such as colloidal dispersions and polymer systems are exploited progressively as they can be used in numerous applications in the food industry. The most promising colloidal dispersions in this field are nanoemulsions, especially oil-in-water systems. However recently Pickering emulsions and polymer-based systems are becoming increasingly suggested as they are environmentally friendly and surfactant-free, presenting enhanced biocompatibility. The formulation and stability of those systems is highly affected by the type of oil used as the dispersed phase. The present article aims to report the recent progress made in olive oil-based colloidal systems, in terms of formulation, stability, and possible application in the food industry.
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: Current Opinion in Food Science
Τόμος/Κεφάλαιο: 43
Σελίδες: 146–154
Θεματική Κατηγορία: [EL] Χημική Βιολογία[EN] Chemical Biologysemantics logo
[EL] Βιοτεχνολογία[EN] Biotechnologysemantics logo
[EL] Νανοτεχνολογία[EN] Nanotechnologysemantics logo
[EL] Χημικά προϊόντα: Παραγωγή, χρήση κλπ[EN] Chemicals: Manufacture, use etc.semantics logo
Λέξεις-Κλειδιά: Nanocarriers
Food industry
Olive oil
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © 2021 Elsevier Ltd. All rights reserved
Ηλεκτρονική διεύθυνση με ανοικτή πρόσβαση (link): https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214799321001582?via%3Dihub#sec0050
Εμφανίζεται στις συλλογές:Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας - Επιστημονικό έργο

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Το πλήρες κείμενο αυτού του τεκμηρίου δεν διατίθεται προς το παρόν από τον ΗΛΙΟ.