Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/10442/18596
Εξειδίκευση τύπου : | Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό |
Τίτλος: | Recent progress on nano-carriers fabrication for food applications with special reference to olive oil-based systems |
Δημιουργός/Συγγραφέας: | Demisli, Sotiria Chatzidaki, Maria D [EL] Ξενάκης, Αριστοτέλης[EN] Xenakis, Aristotelis [EL] Παπαδημητρίου, Βασιλική[EN] Papadimitriou, Vassiliki |
Εκδότης: | Elsevier |
Ημερομηνία: | 2022 |
Γλώσσα: | Αγγλικά |
ISSN: | 22147993 |
DOI: | 10.1016/j.cofs.2021.11.012 |
Περίληψη: | Nano-carriers such as colloidal dispersions and polymer systems are exploited progressively as they can be used in numerous applications in the food industry. The most promising colloidal dispersions in this field are nanoemulsions, especially oil-in-water systems. However recently Pickering emulsions and polymer-based systems are becoming increasingly suggested as they are environmentally friendly and surfactant-free, presenting enhanced biocompatibility. The formulation and stability of those systems is highly affected by the type of oil used as the dispersed phase. The present article aims to report the recent progress made in olive oil-based colloidal systems, in terms of formulation, stability, and possible application in the food industry. |
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: | Current Opinion in Food Science |
Τόμος/Κεφάλαιο: | 43 |
Σελίδες: | 146–154 |
Θεματική Κατηγορία: | [EL] Χημική Βιολογία[EN] Chemical Biology [EL] Βιοτεχνολογία[EN] Biotechnology [EL] Νανοτεχνολογία[EN] Nanotechnology [EL] Χημικά προϊόντα: Παραγωγή, χρήση κλπ[EN] Chemicals: Manufacture, use etc. |
Λέξεις-Κλειδιά: | Nanocarriers Food industry Olive oil |
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: | © 2021 Elsevier Ltd. All rights reserved |
Ηλεκτρονική διεύθυνση με ανοικτή πρόσβαση (link): | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214799321001582?via%3Dihub#sec0050 |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας - Επιστημονικό έργο
|
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Το πλήρες κείμενο αυτού του τεκμηρίου δεν διατίθεται προς το παρόν από τον ΗΛΙΟ.