Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/8390
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Βιβλίο
Τίτλος: Χημεία και Διατροφή
Δημιουργός/Συγγραφέας: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Επιμελητής έκδοσης: [EL] Γραμματικοπούλου, Ελένη[EN] Grammatikopoulou, Elenisemantics logo
Χορηγός : Ίδρυμα Στυλιανός & Φανή Μπουτάρη
Εκδότης: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Ημερομηνία: 2002
Γλώσσα: Ελληνικά
ISBN: ISBN: 960-7998-10-3
Περίληψη: Η γνώση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και ειδικότερα του οίνου και ελαιόλαδου - βασικών συστατικών της καθημερινής μας διατροφής από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούν σημαντικούς γνωστικούς παράγοντες για την καλή υγεία του λαού. Αφετέρου η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας οδήγησε στην παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων διατροφής, των οποίων η μεν σκοπιμότητα της παραγωγής -κυρίως για λόγους κόστους - δεν αμφισβητείται, η παραγωγή τους όμως γεννά ερωτήματα, σχετικά με τη βιολογική και θρεπτική τους αξία και τις συνέπειες στην υγεία μας.
Σελίδες: 140
Θεματική Κατηγορία: [EL] Χημεία (Γενικά)[EN] Chemistry (General)semantics logo
[EL] Βιολογία (Γενικά)[EN] Biology (General)semantics logo
Λέξεις-Κλειδιά: Διατροφή
Βιοτεχνολογική έρευνα
Βιοτεχνολογία
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)│©National Hellenic Research Foundation
Σημειώσεις: Επιστήμης Κοινωνία: Ειδικές μορφωτικές εκδηλώσεις, κύκλος ομιλιών: 20 Μαρτίου έως 24 Απριλίου 2001
140 σ.: εικ., πίνακες
Εμφανίζεται στις συλλογές:Μορφωτικές Εκδηλώσεις

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
M01.020.0.pdf21.08 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε