Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/18293
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Κεφάλαιο σε πρακτικά συνεδρίου
Τίτλος: Discovering, Sharing and Tasting Flavours and Culinary Practices between Byzantium and the Arab World
Δημιουργός/Συγγραφέας: [EL] Λεοντσίνη, Μαρία[EN] Leontsini, Mariasemantics logo
Επιμελητής έκδοσης: Κονδύλη, Ελένη
Εκδότης: Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ημερομηνία: 2020
Γλώσσα: Αγγλικά
Περίληψη: This paper describes the exchanges between Byzantium and the Arab world using sources that show above all a common willingness on both sides to adopt new products and eating habits with a particular preference for opulent meals, flavoured with aromatic species and luxurious materials. The consumption of these materials focused on prosperity, abundance, and wealth, and therefore their acquisition was also used to symbolize power at the political and social levels.
Όνομα εκδήλωσης: Ελληνικά και Αραβικά κατά τους Μέσους Χρόνους: Προβολές και αντανακλάσεις
Ημ/νία έναρξης εκδήλωσης : 2016-06-09
Ημ/νία λήξης εκδήλωσης : 2016-06-09
Τόπος εκδήλωσης: Αθήνα, Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος", ΕΚΠΑ
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: Προβολές και Αντανακλάσεις. Ελληνικά και Αραβικά κατά τους Μέσους Χρόνους
Σελίδες: 95-116
Θεματική Κατηγορία: [EL] Μεσαιωνική Ελλάδα, Βυζαντινή Αυτοκρατορία 323-1453[EN] Medieval Greece. Byzantine Empire, 323-1453semantics logo
Λέξεις-Κλειδιά: Πολιτισμική ιστορία
Ιστορία διατροφής
Άραβες
Culinary practices
Τοπική Κάλυψη: Byzantium
Arabia
Χρονική Κάλυψη: Middle Ages
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: Leontsini, Maria
Εμφανίζεται στις συλλογές:Τομέας Βυζαντινών Ερευνών - Επιστημονικό έργο

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
2.Maria Leontsini_2020_ Discovering, Sharing and Tasting.pdf2.77 MBAdobe PDF-ccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε