Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/10442/18773
Export to:   BibTeX  | EndNote  | RIS
Εξειδίκευση τύπου : Άλλο
Τίτλος: Συλλογές κυπριακών νομισμάτων στο Διαδίκτυο: μια νέα εποχή ανοιχτής πρόσβασης στο υλικό των μουσείων
Δημιουργός/Συγγραφέας: [EL] Μάρκου, Ευαγγελινή[EN] Markou, Evangelinesemantics logo
Ημερομηνία: 2020-06
Γλώσσα: Ελληνικά
Περίληψη: Η εξέλιξη της τεχνολογίας, και η συνεχής ενασχόληση των επιμελητών των μουσείων και των βοηθών τους με την ψηφιοποίηση των συλλογών, προσφέρει τη δυνατότητα στον σύγχρονο ερευνητή να εντοπίσει σήμερα έναν σημαντικό αριθμό αρχαιολογικών αντικειμένων στο διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι πληροφορίες που συνοδεύουν τα αντικείμενα αυτά δεν περιορίζονται στην εικόνα και τον αριθμό ευρετηρίου των ψηφιοποιημένων αντικειμένων, αλλά εμπλουτίζονται διαρκώς με πλήρεις περιγραφές, διαστάσεις, εικόνες υψηλής ανάλυσης των διαφορετικών όψεων και – εξαιρετικά σημαντικό -, με συναφή βιβλιογραφία. Για τον ερευνητή της αρχαιότητας, ο οποίος στο παρελθόν θα χρειαζόταν να αποστείλει πληθώρα επιστολών σε μουσεία, προκειμένου να εντοπίσει το υλικό που αφορούσε στη μελέτη του, η αναζήτηση στο διαδίκτυο έχει ένα εξαιρετικά σημαντικό όφελος στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Με την προϋπόθεση ότι οι ταυτίσεις και οι περιγραφές είναι σωστές, ο εντοπισμός των ευρημάτων είναι άμεσος και η ενδεχόμενη επίσκεψη στο εκάστοτε μουσείο για επιτόπια έρευνα μπορεί να οργανωθεί υπό τις ιδανικότερες συνθήκες.
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: CyCoMed: Cypriot Connectivity in the Mediterranean from the Late Bronze Age to the End of the Classical Period (c. 1650–310 BC)
Θεματική Κατηγορία: [EL] Νομισματική[EN] Numismaticssemantics logo
[EL] Αρχαιολογία[EN] Archaeologysemantics logo
Λέξεις-Κλειδιά: Κυπριακά νομίσματα
Ηλεκτρονική διεύθυνση στον εκδότη (link): https://cycomedproject.eie.gr/history/cypriotic-coins/?lang=en
Σημειώσεις: Κείμενο για τον ιστότοπο του ερευνητικού έργου «CyCoMed: Cypriot Connectivity in the Mediterranean from the Late Bronze Age to the End of the Classical Period (c. 1650–310 BC)». Το έργο μελετά την αρχαία Κύπρο και τη διασύνδεσή της με τη Μεσόγειο, μέσα από τα αρχαιολογικά, επιγραφικά και νομισματικά δεδομένα.
Εμφανίζεται στις συλλογές:Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας - Επιστημονικό έργο

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
Markou-Evangeline.docx.pdfεπιστημονικό άρθρο σε ιστότοπο ερευνητικού προγράμματος293.51 kBAdobe PDF-ccbyncndThumbnail
Δείτε/ανοίξτε